Mehmet Metal Mejhem: Nedeljni metal pregled 13-10-2017

Petak trinaesti i novi album Enslaved, to sigurno nije slučajno.

https://youtu.be/Y8HX_vGPCz8

Enslaved su odavno prestali da budu bend za koji se aktivno interesujem ali ovo je jedan pristojan, zreo zvuk sa tragovima blek metala a dovoljno umivenosti da može da se dopadne i „normalnim“ ljubiteljima muzike i – nije loše.

Za one kojima je sve to suviše komercijalno, tu je novi Battle Dagorath:

https://youtu.be/kSSyiYUleeg

Ovaj dvojac (američko-švicarske provinijencije u ovom momentu) je, svakako, kap u moru „atmosferičnih blek metal“ bendova kakve imate u svakoj sobi gde može da stane kasetofon, i ne mogu da kažem ni da se Battle Dagorath izdvajaju nekakvim originalnim pristupom zvuku. Sve je tu standardno, tanki bubnjevi koji krljaju blastbitove i duple basove, zid, ma litica gitara i vokal koji iz pozadine dofarbava atmosferu, ali Battle Dagorath imaju solidne ambicije u domenu komponovanja i uspevaju da svom prilično klasičnom formatu daju lepu količinu identiteta. Čuje se ovde malo i ranog Emperora što je za pohvalu i ovo je definitivno blek metal za kontemplaciju ali pruža i opcije za hedbeng. Pristojno!

Ako vam je sve to suviše grimdark i, uostalom, srce vam je na istoku, onda je Siberian Meat Grinder bend za vas:

https://youtu.be/8dCFS_5Ery8

Ovo je bestidno retro intoniran ruski treš metal, pa možda čak i krosover jer se u muzici ovih veseljaka čuje solidna količina Crumbsuckersa, Agnostic Fronta, Cro-Magsa i ostalih njujorških metalkor bendova iz njihovih faza od pre trideset godina, ali… nije ovo uopšte loše. Ne da bih ga slušao nešto preterano u civilstvu ali ima šmeka.

A ako ništa od svega toga nije po ukusu, onda vas večeras ostavljam uz novi Wheelfall. Ovaj francuski industrial metal bend je surovo derivativan i gde god da mahnete poluukrućenim udom u pravcu devedesetih, poogodićete nešto što ih je inspirisalo. Ministry? Dajte nešto teže. Treponem Pal? Ju nou it. Misery Loves Company? Svakako. Skrew? Da, da. Soulstorm? Oooh, da. Bile? Nau vir toking. U svakom slučaju, iako se Wheelfall ne mogu pohvaliti za originalnost, ovaj album svejedno ima dovoljno besa i nihilističke energije da odradi šta metal generalno treba da radi i ne mogu a da ga ne pohvalim za energičnost.

https://youtu.be/SdMGfcCkVuI

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s